Известие

Collapse
No announcement yet.

кандидат собственик

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• кандидат собственик

Здравейте , до днес бях сигурен че искам бензин , но май вече не съм . Моля Помагайте с избора ми .
    ДИЗЕЛ ИЛИ БЕНЗИН
    Кажете плюсове и минуси за 2 варианта и някаква обективна преценка. Не съм запознат с модела .
    Благодаря Ви !!!
    63
    БЕНЗИН
    15.87%
    10
    ДИЗЕЛ
    77.78%
    49
    не си купувай 166ца
    6.35%
    4
    Обороти му е майката...

Колега избора Ви зависи и се определя от нуждите и финансите!
    Ако попаднете за добре поддържани екземпляри, и двете ще ви носят наслада.
    Дизела е по-икономичен от към разход, и малко по-скъп като поддръжка.
    Бензина се набира по-добре, но и разхода си го бива.
    Преди всичко се определя от нуждите ти, колко км ще караш на година и от екземпляра!
    Не може да зададеш такъв въпрос във форум, защото има фенове на двата лагера и ще започнат да те убеждават кое е по-добре!
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Това е като Левски и ЦСКА.Вечната тема.
      АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD ' 99
      LANCIA THESIS 2.4 JTD ' 03

Comment

Ами до сега с 155та за 3 години -140 000 км , зачи по около 40 000км на година . Едва ли ще я карам толкова защото вече не пътувам за работа с собствен транспорт.
        Колко по скъпа е подръжкта на дизела и защо. Много ме плаши турбото , какво да гледам по колиците ако ми кажете ще съм много доволен. Днес обиколих Горубляне , а миналата седмица Дупница и вече ми писна . Обзел ме е някакъв страх . Попмагайте или прпоръчайте нещо, най много до 6000лв. Всяка информация ми е полезна .
        Обороти му е майката...

Comment

За мен специално за 166 е по-добрия вариянт дизела, ако ще е бензин трябва да е поне 2.5 V6 за да върви долу горе добре...А относно това колко да е по скъпа поддръжката, зависи от това на какъв екземпляр ще попаднеш...Гледай и като харесаш задължително диагностика...това и късмет от мен
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз съм за дизел,но до 6000 трудно ще намериш читава,аз ноември месец,като обикалях да търся имаше малко читави 166-ци,а на Горубляне-нито една.
            Alfa 155 1.7,1.8 ex
            Alfa 166 2.4 3 ex
            155 1.8 MY 95 sport

Comment

И аз мисля, че ако е бензин, трябва да е 2,5-3,0 ...
              На това купе 2,0 му е малък...
              Един 2,4 с чип върви предостатъчно добре.
              На дълъг път разхода отива смешен...
              ... чойс из йорс...
              AR 155 2.0 16V Never Forget You
              AR 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                За мен специално за 166 е по-добрия вариянт дизела, ако ще е бензин трябва да е поне 2.5 V6 за да върви долу горе добре...А относно това колко да е по скъпа поддръжката, зависи от това на какъв екземпляр ще попаднеш...Гледай и като харесаш задължително диагностика...това и късмет от мен
                Съгласен съм с теб, за 166 2.0 ТС-а е слабичък мотор и поради тази причина се трошат доста (просто колата е тежичка) , но съм се возил в бензинова и мога да кажа , че се държи страхотно и като ускорение и като вървеж Принципно наистина дизеларката е с малко по-скъпа поддръжка, но това което пропускат да споменат колегите е , че е и доста по-здрав мотор JTD-то. Тук е въпрос на личен избор - каквото ти е на душата това си вземи, но задължително диагностика и хубаво оглеждане

Успех в търсенето
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

За тая кола 2.4 jtd е най-добрия вариант, защото просто ще ти е по-икономична, а и това да си земеш 2.0 ТС пък после да му слагаш газово е някак извратено..Вярно че на JTD-то му е слабо място турбото но пък ако направиш обстоен преглед преди покупка няма да имаш проблеми... Друг е въпроса защо си се спрял на 166.. Предполагам знаеш че окачване и т.н са доста по скъпи от 156 дори..
                  AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                  Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                  AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Преди да решиш ще те посъветвам да дойдеш на среща на 166 и да поговориш с нас лично. Ще покараш и една бензинова поддържана а също така и дизел и сам ще решиш... нищо че повечето вече знаем какъв ще е избора след теста. Другото важно е - обикаляй да търсиш кола не с човек, който разбира от алфи а с човек който кара и поддържа алфа 166 повече от година поне.
                    безплатни обяви
                    Моята 166

Comment

Покупката на читав автомобил в БГ е голям късмет... Имах 156 2.4jtd 136к.с. и 166 2.4jtd 150к.с., а сега съм със 166 2.0TS 150к.с. Избора ти е личен, но определено бензиновият 2.0 е малък за това купе, колата е тромава при старт, но като набере върви съвсем прилично. С 2.4 нафта, колата върви много по леко и не усеща тежеста на купето. За поддръжката - на бензиновата имаш 2 ангренажни ремъка и 8 свещи. Трябва да ти кажа че въобще не са евтини. Всъщност при дизела ще ти излезе по-скъпо, само ако се счупи турбината. Но пък бензиновата кола ще я купиш по евтина. Така, че в крайна сметка всяка една си има своите предимства. Но каквато и 166ца да вземеш няма да съжаляваш. Успех с избора.
                      alfa romeo 166 2.0TS facelift ex
                      fiat bravo t-jet 150hp
                      alfa romeo 156 2.5 V6 190hp ex

Comment

Съединител оригинален Валео
                        дизел- 640лв.
                        бензин- 370лв.

Шанса да смениш съединителя на дизела е много по-голям...пък и както каза един собственик на 2.4 с чип.... съединител се смена на всеки 80хил км...

За турбини,турбо пътища, помпи, и дюзи не говорим

Тааа наистина си зависи от състоянието, в което ще вземеш колата но шанса дизела да е много повече каран Е МНОГО по-голям, а от там и скъпите ремонти са неизбежни след определено време....Тааа всичко опира до това, с какви доходи разполагаш и смяташ ли да сключваш брак с тази кола или искаш да се возиш 1-2г. и да я сменяш

Аз лично бих си взел бензинче, нищо че е слабичък... има си своите плюсове...

Тааа късмет и хубава диагностика ти желая
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                          Съединител оригинален Валео
                          дизел- 640лв.
                          бензин- 370лв.
                          Тука можем да поспорим за съединителя Моя на Валео е 480 лв. Подсиления е 600 лв.
                          ( 100 лв. труд отделно си ги броим )

Comment

Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщение
                            Преди да решиш ще те посъветвам да дойдеш на среща на 166 и да поговориш с нас лично. Ще покараш и една бензинова поддържана а също така и дизел и сам ще решиш... нищо че повечето вече знаем какъв ще е избора след теста. Другото важно е - обикаляй да търсиш кола не с човек, който разбира от алфи а с човек който кара и поддържа алфа 166 повече от година поне.
                            Това Пламене за обикалянето, не е много правилен съвет. Аз нямам и не подържам 166, но съм сигурен че разбирам(не че съм някакъв разбирач) повече от 166, от половината собственици на такива. Пък и има хора които имат 166 и плащат за ремонта, без да се интересуват какво точно и е било на колата. Така че колегата да пообикаля и ако си хареса нещо, да направи всичко възможно преди да купи колата, да я закара на някои майстор който разбира от Алфи и с помоща на диагностичната апаратура да каже как е колата. Разбирач слухар е само Ибряма, ма той е в друга област.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

НАПРАВО СЪМ СЪСИПАН
                              От начало бях твърдо решен да е бензин , не за друго но дизели не съм карал никога. След оглед на пазара и събиране на мнения дизала определено ме грабна. Но с тия цени на подръжка ми става жега.
                              Вчера на ГОРУБЛЯНЕ гледах една 166 2,4jtd в автокъща "КОВАЧЕВ МОТОРС" - само една е цвят-хамелеон и много ме грабна машината. Добре работи много лъсната , абе познах си колата . Ако някой я е гледал и има наблюдение моля да сподели .

а АЗ е сега отивам да банката да тегля кайметата че без кола вече месец и половина не се издържа и ми изпуши главата
                              Обороти му е майката...

Comment

Working...
                              X